Tuesday, September 8, 2009

Wedding Band

Salam, all!!

Ekceli nak kawen nye lambat lagi. Tapi rasa cam dah gatal nak beli wedding band. Yela, terlanjur fiance ada kat sini kan. And terlanjur harga emas lum melonjak giler giler dari harga sekarang.

Wujud sedikit kegusaran dari future mom in-law kot kot la mana tau nanti ada design yang baru dan lebih menawan ke..tapi rasa nye wedding bands dari famili infinity tu design nye everlast kan. Dan jarang-jarang gak ada design baru.  In fact, masa I bought my engagement ring which was 11 months back pun, collection yang ada adalah current collection yand ada skang ni. Tiada tokok dan tambah pun.

Nak tunggu sale pun, DeGem nye sale tak berapa nak applicable for wedding bands. Jadi, rasanye mengikut perkiraan manusia yang kurang bijak ni, bolehla beli skang kot. Harga emas susah nak jatuh, nak naik tu laju je..

Saya tau saya terburu-buru dan diselubungi sedikit perasaan tamak haloba..Bounce

4 comments:

ctfza said...

hehe.. jg terburu2 sangat dear..

sy pun terburu2 jugak.. can u imagine that i bought my engagement ring first before my merisik ring.. hehe..

sekarang macam menyesal sikit sebab jumpa ring yang lebih memikat kalbu.. huuu

xoxo said...

hukhukhukhuk...:(

Wahida Yaakub said...

hi there :) just my 2 cents - 8 months means you still have an ample time to survey around for the ring. mana la tau kot kot u jumpa cincin yg lagi u berkenan along the way kan ;) and yes, DeGem infinity line is timeless :)

one more thing, if you prefer white gold rings, you don't have to worry much about price increase. 916 gold price usually escalate over time, while white gold price usually remain for quite some times ;)

*Saya* said...

very2 thoughtful thought of you...

a'ah kan..white gold remain the price quite some time...almost overlook on that...