Sunday, December 26, 2010

Mari mencantikkan diri!

Salam & how are you lovelies? Sedar tak sedar dah masuk musim kawen2 pun. 25th dec komain lagi jemputan kawen dan juga makeup job. Ada juga jemputan yang tak sempat i attend, harap maaf sangat2. Congrats & semoga bahagia hingga ke syurga buat pengantin2 December dan pembaca blog i yang setia menunggu update berzaman :) Wow..nak masuk 2011 dah pun!

Sempena 2011, my all time favorite spa yakni Seputeh Kapas Spa mengofferkan service terbaru, terkini, dan terbaek: WHOLE BODY SKIN LIGHTENING. And the best part, they are currently offering a voucher promo. Kalau uols beli voucher ni for RM100 untuk treatment ni before 31 Dec 2010, uols boleh pakai from 1 Jan sampai 30 June 2011. Lama tu! Kalau tak, normal price RM 200. Save 50% ko..

Cekaut poster below:
*click image for larger view*

I've tried the treatment and decided it's worth sharing the voucher promo info with uols.  The bleaching method tak menggunakan hydroquinone ke mercury ke or apa2 je yang hazardous lagi beracun dan marabahaya. Diorang pakai products from India, dan dijamin selamat. No allergies apa lagi side effect yang bukan2 on me so far. Instant result of skin radiant lagi ada.  To my best knowledge, my skin dah jadi 1 shade lighter :) Haisshh rugila i Seputeh Kapas tak buat service ni before i kawen..huhuhu..

So b2b, untuk tampil cantik berseri di hari besar anda, I highly recommend the voucher. Half price ko. Lagi RM 100 yang uols save tu boleh buat beli choc patchi kecik2 buat hantaran. Patchi dapat, cantik pun dapat. Kalau mintak partner uols sponsor mesti diorang on je apedehal kan. Dahla murah, worth pulak tu, patchi pun diorang dapat kan..

Mahu beli satu untuk mother's day, anny day, oh apa day lagi ye? Hmm..what a perfect gift for the loyal MOH kan..

Friday, December 17, 2010

3rd Trimester

Believe it or not, I am actually updating my blog right now. It's been months since my last post. Tak taula lepas ni bila pulak next update nye.

Quick update: pregnancy wise dah 29 weeks no, entering week 30. Sedar tak sedar dah masuk 3rd trimester. Lebih kurang 10 more weeks to go! Eating behaviour on and off. Ikut suka hati je nak makan ke tak. Sometimes pelahap, sometimes cam tak tau nak makan apa. Morning sickness masih belum dapat dirasai, alhamdulillah. Study wise: currently in the midst of semester break.  Earlier, that was when I was admitted because of dengue.  But now that I am back in shape and baby is healthy, alhamdulillah.  Masih larat mengandam lagi. Weee!!!!  But bookings are closed for time being and will resume back in April 2011, insyaAllah.

Alhamdulillah barang for baby semua dah settled. Dah boleh strike through list tersebut. I shopped most of it during Anakku warehouse sale and boy I tell you, it's really worth! Tak kisah la kena drive ke Klang pun, kalau ada lagi sumpah akan pergi lagi.  Baby gears semuanya at least half the market price. At least tahu. Giler heaven. Sedikit tips; kalau shop for newborn clothes, jangan beli size newborn banyak sangat. Takut baby size besar ke nanti tak pakai pun, membazir je. Cari size 0-3 months, boleh pakai lama sikit :)

Barang mak baby lebih kurang 80% lagi nak settle. Tinggal nak collect set bersalin jamu mak dara je.  Gambling ni, try cap mak dara. Uols tengokla result nye camne nanti ye. Hopefully tidaklah heaty sangat & memudaratkan baby. Hopefully juga takla terlampau tidak heaty & tak memberi kesan kepada mak baby.

Next week dah boleh start packing bag untuk labor! Mana la tahu in case kan.

Googling for baby names. Fening kapla mak noks..

Till then, wish me luck! Doakan kami ye..hugs!!

Tuesday, September 28, 2010

How do you pose, beautiful brides?

Selamat hari raya! yezza, saya masih dalam mmod raya.  Masa I kawen time muda-muda dulu, few bloggers tanya camne ko boleh pose camtu zila? Sedikit tips dari ai yang bukan pro, sekadar tengok ANTM sahaja :D

#1  Camera alert. Usually untuk event kamu, official photographer akan bawak assistant skali. Alert pada camera main photographer sahaja. His/her assistant akan snap gambar candid uols. To be safe, ikut cakap OP dia suruh pandang mana.

#2  Jangan terlampau alert pada camera sangat. Like I said, main photog je. Candid akan create au de naturalle kamu. Gambar candid sangat natural, dan natural tu sangat cantik tau.


#3 Work with your posture.  Jangan bongkok, nanti akan nampak pendek. Stand straight. Kalau duduk, sit up straight.  Haruslah gedik dan jangan camera shy. Perasan yang kamu sangat elegant pada hari tu. Harus terapkan nilai2 ni.

#4 Keep your face level with the camera. Jangan terlalu malu tunduk2 nanti shows up double chin. Jangan chin up sangat nanti nampak lubang hidung beso.


#5 Be yourself, be natural. Train your partner to be natural as well.


#6 Create expression for each and every pose. Tell the world your love story. Create energy in your every pictures. Jangan biar gambar kamu nampak cam nothing, dead, hambar.  And always smile and play with your eyes too. Practice. Smile penuh perasaan nampak gigi and mata yang bersinar2 to show that you are extremely happy with your wedding. Senyum menggoda sikit sambil kecikkan sikit mata untuk single portraiture.



Gambar ni angle dah cun, tapi pengantin punya muka tak masuk mood. Nampak cam penat dan moody je. So senyum dan jangan bongkok!


#7 Untuk pose berdiri, try not to be still by keeping both of your legs straight. Let your right legs bend in front of your left leg or vice versa ikut keselesaan. Point your toes.


#8 Pain is beauty. Pose yang buat kamu sakit pinggang kena pusing2 badan akan nampak cantik dalam picture.  Tapi jangan keras sangat, nanti nampak fake. Add in sedikit lentok dalam pose kamu untuk create natural posture.
 Pose ni buat i sakit pinggang tahu...

#9 For beginner, boleh letak cermin besar kat depan kamu. When pose during photoshoot, boleh refer kepada reflection kamu dalam cermin tu, tengok cun ke tak.

#10 Selalu la survey pose ala2 model gitu. Mat salleh punya gambar kawen sangat cantik, jadikan reference. Buat scrap book and boleh guna masa wedding kamu nanti. Cakap kat OP, kamu nak pose camni, camtu, cenggini, cenggitu.


Sekian, good luck lovelies! I am not an expert, jadi kalau rasa mengarut jangan ikut!

2nd Trimester

Alhamdulillah, passed my 1st tri and now entering the 2nd trimester. Alhamdulillah, no morning sickness hit neither me nor hubby so far. Good baby, thank you, Allah!  Masih larat untuk makeup pengantin lagi. Puasa Ramadhan yang cukup dan layak dapat duit raya! :)

I am now at 18 weeks of pregnancy. My appetite is growing rapidly, sedang gigih berusaha untuk puasa enam yang tinggal lagi 4 hari. Dush! My bump is now visibly seen. During raya, dah tak boleh sorok lagi. Terpaksa buat public announcement. Hajat nak pakai baju nikah time raya tu boleh dilupakan. I guess masa nikah tu sekali jela kot pakai baju tu..Hmmmppsss..



My bump dah mula terasa itchy here and there which indicates that maternity cream need to be applied, and no scratch at all ok! Nanti jadi stretch mark camne nak pakai swim suit lagi? Linea nigra pun dah obvious, said hubby as I tak nampak cause dah tak boleh bend down lagi. Sometimes I can feel my baby's movement, but hardly visibly seen so far. Legs dah start cramp menjelang around 3 to 4 am and of course hubby menjadi mangsa. Sape soh buntingkan haku? muahahahahaha! Oleh itu, kena limit kan makeup job cuma boleh buat 1 time per day only. Dah tak boleh berdiri lama sangat dah nanti sure cramp punye la malam tu.

Current weight had reached 60kg to date. Harap maklum.  This week's activity: List down baby's name, survey hospital for delivery, prepare budget for baby's needs, so on and so forth.

Alhamdulillah, semalam dapat pun private clinic yang buat antenatal check up yang memuaskan hati. Previous gynae tu takde kerja lain asyik scan je from week 3. No HB ke, blood test ke, BP readings ke.  Just scan. Hampeh je rasa.  Today onwards, gonna stick to Kohilal, insyaallah. Cuma delivery part tu je yang rasa cam jauh sangat from rumah. Hmmmm...

Search! Survey! Ask around & tawakal :)

Wednesday, September 22, 2010

Renting out my Wedding DRESSES


1) My Pink Lace-Off white Lining engagement dress + lace embellished veil + tudung:



2) White Songket with silver bunga tabur with embellished beadings + embelished veil + tudung + accessory:



3) Bride: White lace gown with chiffon silk + Long trailing embellished veil + tudung + accessories
Groom: White Nehru Baju Melayu Suit Cutting + Set Tanjak + Accessories




More wedding dresses for rent here: http://www.zilaziman.com/2010/09/wedding-dresses-for-rent.html

Interested, contact me for further details. Price boleh nego, seriously. 
Boleh come and try try dulu :) 
Zila Ziman
+6012-3474745
zilaziman@gmail.com 

Tuesday, September 7, 2010

Estee Lauder Block Buster Collection 2010

 Comel nye kalau buat hantaran..


The Blockbuster Set contains of :
- 18 colors eyeshadow palette
- 4 different color lipsticks 
- dual color lipgloss
- 4 color blusher palette
- 3 different color eyeliners
- Gentle eye makeup remover
- 2 makeup pouches
- 4 pcs brushes



If you purchase at any EL outlets, the terms and conditions are as follow:

You have to purchase any Estee Lauder products at least RM230 , then only you can purchase this Blockbuster Collection at the hyper value price of RM220. Which the BB set contain products worth more than RM1000 !!!

I got at a cheaper price of only RM350.   Interested, kindly sms or call me at 012-3474745 the soonest. Very, very limited stock.

Current status: All sold

Wednesday, September 1, 2010

New Resolution

Ramadhan ni, saya berazam untuk duduk rumah dan tidur secukupnya sahaja.  With baby's coming, deep down inside rasa tak sabar sangat contract ni nak habis. I know it's kinda fool decision, but then i rasa nak duduk rumah and masak for husband, then husband balik kerja boleh makan, boleh jaga baby and tak payah bagi kat orang lain untuk buat pelik2 kat baby saya.

Tengok orang lain buat kuih raya buat haku sakit hatiii je...

Mahu buat kuih fevret sume orang tahun ni. Kuih fevret hubby, my youngest bro yang rajin tolong i buat kuih, stay up sampai pagi, and fevret diri sendiri..

Mahu jadi suri rumah sepenuuuuuuuuuhhh masa :)

Especially bila cuti raya boss cam reluctant je nak bagi...

Berasa sangat tidak sabar!

Friday, August 27, 2010

Tuesday, August 24, 2010

Review: Makeup

Salam Ramadhan, lovelies!

Yes, I know lama sangat menyenyap. Puasa, biasela. Alasan yang boleh pakai tak? Boleh la..boleh la..

Ok, hari ni nak story mory pasal makeup yang dah basi. A'ah, mengaku pun. MUA pertama yang sentuh muka ai is Shaz from Belangkas Butik. I know her agak lama juga, since kami sama-sama mengandam kan.  I hired her to do makeup for persalinan daerah. Baju persalinan & accessories semua pun from her boutique.

Persalinan 1: Kimono

Persalinan 2: Melaka

Persalinan 3: Perak

Overall, puas hati with the makeup. Shaz charge RM 350 for first dress, then add RM 100 for touch up for subsequent dress. Makeup for Kimono sangat, sangat natural sesuai dengan theme Japanese kan. Makeup for the rest tu haruslah heavy sket to match with the theme. Tapi heavy pun, still tak nampak cam heavy sangat. One thing I like about Shaz, dia buat hairdo dengan sangat cantik dan kemas sekali!  Selesai 3-3 persalinan, Shaz dengan baik hatinya terus touch up for majlis khatam al-quran pulak dengan rela hatinya, tak mintak charge pun. Kita kan kawan :)


Then, for nikah pula Kak Sai datang tepat pada masanya. Official MUA is Saidatulnisa, bergegas2 datang after makeup the Queen. Sambil makeup tu, my aunty tolong re-apply inai pulak. Tengah makeup halfway, berhenti jap cuci2 inai and also sembahyang jap.  Pastu ada pulak peristiwa terlupa kunci pintu then ramai pulak orang masuk bilik pengantin nak tengok sesi mekap. Kesimpulannya saya banyak menyusahkan Kak Sai tapi Kak Sai dengan cool nye cakap takpe, biaselah tu...

Overall, semua orang cakap cantik dan buat ai perasan cantik. But hubby kata nampak garang?? He prefers makeup for sanding by Sue Cantik. I say, natural, buat i nampak ayu ceceece..also buat nampak serene gitu..cececece lagi.  Menepati motif untuk nampak elegant and sangat seswai for nikah. Tu i rasalah, orang lain rasa lain.  Kak Sai punya rate, RM 1,000 per session but you have to book early, and bear with the risk of being replaced with her assistant sebab Kak Sai selalu busy and cancel last minute. Kalau ada rezeki, boleh book last minute like I did. Tu pun secara tak sengaja seperti yang diceritakan sebelum ni di mana patutnye I book Kak Sai's assistant, Kak Liza then lain pulak jadi nye.


As for majlis bersanding esoknye pulak, Sue Cantik & Wan sampai tanpa sesat pun. Kami makeup kat rumah sebab i rasa situla tempat yang i paling selesa. then after makeup baru gerak ke dewan. Tapi baju akan ronyok sket la bila duduk dalam kereta on the way ke hall tu.


Sue makeup dengan penuh lemah lembut je. Sangat, sangat gentle. Buat i rasa sangat, sangat relax. And hasilnye buat i rasa cam mannequin je. Ecececece..entry ni ditulis dengan penuh perasaan perasan!  Notice false eyelashes by Sue is more natural, whereas false eyelashes by Kak Sai memang intentionally nak buat my eyes yang kecik ni nampak besar. Sue Cantik charge RM 900 per session, add RM 150 for groom.


Untuk bertandang pulak, i save budget and makeup sendiri je, and the groom as well.  Abah was responsible  for the groom's sampin. This time dah tak nervous sangat dan yakin eyeliner takkan smudge.  I know, you shouldn't work on your wedding day tapi nak buat cmane. Discount la sket..

 Tadaaa!! I decided not to comment anything for this picture ;p


Makeup by Sue ni hubby and my mum paling suka, but my father and orang tua2 yang lain voted makeup by Shaz. Whereas for me, susah untuk judge. 3-3 makeup semua ada theme and motive yang berbeza-beza, and they ols haruslah makeup dengan teknik yang berbeza-beza untuk masuk dengan tema yang berbeza-beza.

All 3 of my MUA semua sangat pro and datang right on time, siap pun awal jugak so that I have some time to cool down and pose2, shoot2..

Sekian, till next entry yang tak tahula bila..

Till then, take care & selamat beribadat di bulan yang mulia ini.

Love,
zLa

Friday, August 20, 2010

Humpty Dumpty had a great fall



Bahana laloq ketika sahur, mak buyong sorang ni jatuh tangga dengan bunyi bedebuk yang memecahkan hening malam taktala orang lain sedang sahur. Jatuh bergolek bak nangka busuk.

Natijahnya, elbows yang scratched, dan pinggang yang lebam lagi membengkak. Confuse camne boleh landed kat pinggang..hmmm..

Nope, belum check lagi baby's condition. This coming weekend, insyaallah.

Articles from Babycenter indicates that there shouldn't be any harm to the baby when the preggy mother falls, as long as there is no pain in the abdomen, no bleeding and so forth.

Currently no symptoms of the above occurred.  Alhamdulillah.

Hubby was speechless when the incident happened. Everybody in the house was speechless ;p

Tuesday, August 10, 2010

Promo!! Promo!!

Ini takde kena mengena dengan perkahwinan, tapi saje menumpang kasih melukut tepi gantang kat sini.

*Click for larger image*

Makeup Class by Zila Ziman is now Open for Registration!  
Tempat adalah terhad.
Daftar segera!


From Zero -> Basic -> Advanced Knowledge
It's ok jika anda tiada pengetahuan asas :)
 

Cara Pendaftaran: Maklumkan kepada Zila Ziman melalui SMS atau email butiran berikut:
1) Nama Penuh
2) Kad Pengenalan
3) No. hp

Kemudian, Zila akan maklumkan kekosongan tempat sebelum anda membuat bayaran RM 100
sebagai yuran pendaftaran kepada acc Maybank Zila Ziman. 

Lokasi:
Zila Ziman Studio
E-122,  Suria Apartment,
Damansara Damai,47830, Petaling Jaya.
tel: +6012-3474745
email: zilaziman@gmail.com
or; info@zilaziman.com
website: www.zilaziman.com

Sila bawa barang makeup dan tools anda.
Jika tidak lengkap tidak mengapa, bawa sahaja apa yang ada.
*Grab the chance to play with my makeup kit and tools*
Tidak perlu bawa model anda untuk class ini.

For further info, visit www.zilaziman.com 

Kan dah kata takde kena mengena.... 

Wednesday, August 4, 2010

Welcome Picture

Heeeeeellloooooooooooo!!!

Masih belum dapat pics from Ikram uols. Atas alasan tu i guna pakai jadi penyebab menyenyapkan diri from blog ni (^^)v

Okay, few of my loyal readers bertanyakan pada saya on my Welcome Picture yang i letak kat hall entrance during my wedding.  FYI, itu murah saje cost nye. For those yang ada banyak masa untuk expand their surveys, I'm sure you'll get one a LOTTT cheaper than mine.


Tidak, picture tu saya tak print on canvas pung! Nope, saya memang kedekut dan sengkek pulak masa tu. A'ah, decided untuk letak ni pun very the last minute. So what I did, cari frame paling murah and terdaya ke Ikea je masa tu. I'm sure kalau dan ke Nilai 3 mesti boleh dapat murah lagi. Price for that frame, RM 19.90. Hajat nak cat kaler putih sekali tak dan puloks. Tapi takpela, at least match dengan stand nye.

As for the stand, i mintak belas ihsan vendor pelamin je. Alhamdulillah, Kak Nadia from Dina Halim ada stock of that stand. If not mistaken, some photographers ada rent out that stand juga.

Untuk picture i yang mencapub tu, as mentioned before, i tak print canvas pun. Bapak mahal d'oh. My first intention nak print as gambar je. Malangnye pegi beli frame dulu then baru nak print pic. Frame Ikea uols taula kan, size nye pelik sket. Nak print as gambar, but then they ols cannot print size A2 pulak. Ye, frame tu size A2. 2xA3 is A2 la kan? Nak print A3 pun dah 100 plus. So, for cost saving purpose, i print as bunting je kat tempat i print my wedding card. And they charged me RM 50 for that size. Then i suruh they ols potong so that senang i masukkan dalam frame tu je.



Design of that picture kami yang syok sendiri tu, i dengan syok sendiri nye used Photoshop and edit sdn bhd je from our pre-wedding pictures, captured by Digital Syndicate.

As mentioned before, I did it in very last minute. Tak banyak masa untuk survey pun to get or purchase at a very cost saving prices. I grab je mana yang ada depan mata. Like I said before, if uols banyak masa, I encourage you to expand the survey. I'm sure tempat lain pun boleh dapat murah lagi. All the best!

Sekian sahaja ceritera chenta kami untuk hari ni. Sile tahan muntah beramai2. Yayy!!


A whole bunch of congratulates to our blogger friends yang baru ended their B2B pose seperti Nurulhuda, dan yang lain-lain. Semoga kekal hingga ke syurga, to infinity and beyond! (pronounce dengan tone Buzz Lightyear) Yeaaaah!

Monday, August 2, 2010

Junior at 8 weeks~*




" Your baby has a face! Your baby's features are becoming more obvious, as his lips, tongue and nostrils, as well as the buds for 20 baby teeth are already present. The back muscles are growing along the spinal column, and his or her reproductive organs have started to form and soon will become either testes or ovaries. The arms and legs are growing and elbows and knees appear as well. The fingers and toes are starting to show but are still webbed. Your baby is about 8 - 11 mm or 0.31 - 0.43 inches in length.
The process of ossification (hardening of the bones) begins as the bones of the fingers and toes have already reached the first joint. Your baby is already getting smarter as his brain continues to develop and grow. Your baby is starting to show signs of reflex activity - an automatic response to certain types of stimuli. Connecting you and your baby, the umbilical cord with all its blood vessels, is starting to function. In fact, what will be your baby's intestine is forming in the umbilical cord as well. An ultrasound done this week would show your baby's fluttering heart and reflex movements.
          This time next year your baby will be 20 Weeks Old! "
Alhamdulillah, no more bleeds. But this time, bleeds from tempat lain pulak. Aish..macam2 hal. Yes, yes..Will try my very best to take 2 L of water everyday. Insyaallah...

First time to see my baby's heart beat. Dr. said, "there's your baby" and I was like waaaaaaa..taching d'oh! "Your baby's heart beat is very good, very strong" -alhamdulillah even though ibu dia asyik bleeds je. 

It's a miracle, my dear. Sangat, sangat astonished. I feel you, here in me :)

Owh..no more mc this time. Tak best!

Wednesday, July 28, 2010

Coffee is Fine for Preggy!

Yesss!!! Heaven once again..Weee!!!


Pregnant women need no longer give up their morning cup of coffee. A research review by the American College of Obstetricians and Gynecologists has found that moderate caffeine consumption probably won't increase the risk of a miscarriage or premature birth. 
Until recently, studies have had conflicting findings about the effect of moderate caffeine consumption on pregnancy complications but a college committee has reviewed the evidence.
"I think it's time to comfortably say that it's OK to have a cup of coffee during pregnancy," Dr. William Barth, the chair of the College committee, told Reuters Health.
The College's Committee on Obstetric Practice said that 200 milligrams of caffeine a day -- about the amount in a 12-ounce cup of coffee -- doesn't significantly contribute to miscarriages or premature births.
That definition of "moderate caffeine consumption" would also include drinking about four eight-ounce cups of tea or more than five 12-ounce cans of soda a day, or eating six or seven dark chocolate bars.
The committee said the evidence was not clear on whether consuming more than 200 mg of caffeine a day might increase pregnancy risks.
The group considered two recent studies, each of which followed more than 1,000 pregnant women.One study, led by Dr. David Savitz of The Mount Sinai Medical Center in New York, found no increased rate of miscarriage for women who consumed low, moderate, or high levels of caffeine at different points in their pregnancy.  In the other, Dr. De-Kun Li and his colleagues at Kaiser Permanente's Division of Research in Oakland found a higher risk of miscarriage in women who consumed more than 200 mg of caffeine per day, but no extra risk at lower levels.
The committee also pointed to two other studies that found that a mother's moderate caffeine intake did not make it any more likely she would deliver a baby prematurely.
Research has shown that caffeine is able to cross the placenta, which led to worries that it could cause miscarriage or premature birth.  In the United States, about 16 per cent of all pregnancies end in miscarriage and about 12 per cent of babies are born prematurely. 


Now that I can continue my routine without causing any harm to my baby :))

Friday, July 23, 2010

Items for rent

Salam lovelies! Setelah sekian lama menyepikan diri, ececececece....finally i decided to come up with a new post for you :)

I finally decided to rent out these items:

1)  Lace umbrella in white


Sesuai untuk photoshoot
   
also sesuai untuk pengantin :)

 RM 40 for a pair of 2 pieces




2) Silver Ring holder




RM 30




3) 3 in 1 (silver)- Ring & cheque holder, & bunga rampai (for 3)




 RM 50




4) Decided to sell of paper lantern, 
3 pieces available
Available in yellow only


RM 20 for all 3 pieces.
Used once only.
Status: SOLD



Interested, please email me at zilaziman@gmail.com
or call/sms me at +6012-3474745

Thank you! 

Thursday, July 15, 2010

Junior at 5 weeks :)

Alhamdulillah, just got back from our vacation. Blame me for snorkeling & hiking, now that I got myself bleeding. Yupe, bleeding just when I got back from Samui. I guess junior can't take it all. Sorry baby, I was worried to death that I rushed to see the gynae that very night.  Alhamdulillah, my baby is still here with me. Doctor advise me to be on bed, fully and gave me 2 days MC..yayyy!!! Back from honeymoon, then tak pegi class, tak pegi kerja. Heaven on earth :D

So we had a scan, and there you are. At this stage, baru nampak segumpal darah.



Base on the size of the lump, the doctor estimated junior is now 6 weeks and a day, however he said this is only a prediction that it would absolutely be inaccurate. That make sense since we've only been married for 5 weeks and 3 days. Doctor advises to do another scan in a month time, then the estimation should be more accurate since masa tu baby's figure should already be visible.  Oleh itu, I did my calculation and paling paling pun, junior should be at 5 weeks by now. Suka, suka..

Take care baby, I will take care of you, sincerly.