Thursday, November 24, 2011

Luahan hati si dia

Rizq rindu nenek! Kalau ibu gi work (weekends je pun) mesti nenek ada. Kalau ibu keluar cari supply or jumpa customer (ha yang ni weekdays) nenek ada juga. Sejak nenek on leave sebulan lebih ni Rizq buat ibu jadi cam Kimora Lee Simmons je (cecece..taleh blah! Nak jugak KLS tu..)

Hari-hari Rizq ikut ibu gi Carrefour sebab ibu tak larat nak gendong Rizq yang dah 10kg over ni gi pasar.  Semalam kan, Rizq ikut ibu gi KLCC cari makeup supply. Rizq tak suka tau duduk dalam stroller yang merismaskan tu. Tak suka! Tak suka!  Disebabkan tu, ibu terpaksa pujuk Rizq and bawak gi Toys r us. Macam2 ibu cuba nak rasuah Rizq tau, ibu beli lots of books favourite Rizq and toys juga. Tapi ape ni kan, nak ajar Rizq rasuah2 pulak. Tak suka tau..Ibu masih tak putus asa, nak rasuah Rizq kat Candylicious pulak. Ibu ni tak paham ke buat-buat tak paham? Rizq kata tak nak duduk dalam stroller la, nak up. Tapi ibu tak nak dukung Rizq, dia cuba rasuah2 lagi. Isk. rasuah ni haram tahu??

Akhirnya, setelah few attemps yang tak berjaya, Rizq jugak yang untung tau. Kaya-raya dengan toys. Ibu yang tercabar tu jugak yang surrender, dukung jugak Rizq sebelah tangan je, tarer tau! Sebelah lagi tolak stroller. Rizq tengok ibu betul-betul cam KLS bertudung (awwww..) Tabah menghadapi cabaran turun naik escalator camtu. Wow!!

Friday ni ibu nak ajak Rizq gi set up makeover station sempena event Perjumpaan Tahunan Pembaca AinMiasarah the novelist tu.  Event ni ada macam-macam aktiviti best and tentunya ada makeover dengan rege RM 20je. Mesti Rizq jumpa ramai gepren cun..weee!

Sebenarnye, nak citer luahan hati kita, tapi ter promo pulak...ni details event tersebut:
Klik HERE for further information, tq! 
Cool gile bawak anak-anak time cuti skool ni.   
26th-28th, 9am-9pm, Lokasi: Banglo Pink AinMaisarah, No. 12, Banglo Ukhwah, Titiwangsa.

Jomla semua pegi sana..nanti boleh jumpa Rizq juga. Ibu kita kan cam KLS, mestila bawak Rizq to work. Weeee!!!! Nak itottt! Okla, time for nap. See you semua kakak gojes!

Sign off now, terimalah muka saya yang noty ni. peace!

8 comments:

♥ dak pink said...

Zila, i copy gamba promo kat blog ye.

amberhunn said...

cute baby :))

zLa said...

thank u kesayangans...sure, silela copy :)

white purple flower said...

Yeay boleh jumpa rizq!eh dtg friday je ke?alaa friday auntie pergi banglo pink malam laa.saturday-monday ada x?

BLuRpL3 said...

alololo..comernyer rizq. dpt jmpa sekali je time fitting baju aritu..igt lg x kak?hehe

do follow us at http://blurplediary.blogspot.com/

do keep in touch =)

zLa said...

wpf; dah jumpa tapi sombongkan..ai baru baca comment u..huhu

Blurpl3; ofcos!! wow blogger bride juga yekamu..keep in touch!

blog-tips-kurus said...

dagu tajam! jeles ai...

ibuhebat said...

senyuman menggoda betul rizq ni :)
jemput ke blog akak at http://hebatkan.blogspot.com :)