Thursday, November 8, 2012

Assalammualaikum world!

**Entry tertunggak 3 weeks ago **

Photo by zilaziman
Nur Zaraa Ayesha ~ Light | Princess | Living Prosperous, Youngest wife of the Prophet Muhammad (pbuh)

Alhamdulillah, dah bertambah ahli baru. Bersalin kali ni pun mudah sikit compared to Rizq dulu. Contraction bagai pun kejap je. Milk supply pun cukup setakat ni, alhamdulillah. Tapi sabtu ni kena gi mekap dah. Emergency case. Mampukah makeup time pantang ni? InsyaAllah, ok kot.  Beranak kali ni  kuat sikit, pantang pun kuat juga boleh kejar si Rizq tu turun naik tangga. Jadi uols semua, makanlah kurma banyak-banyak ye :))

Alhamdulillah, kali ni body boleh coupe dengan daily routine. Boleh adjust and catch up cepat sikit. Dah reti sikitla. Yela, anak dah 2 ko, kalau tak reti gak susah le..

Rizq's acceptance of the newcomer - Sedih juga lepas deliver baby Zaraa kat hospital, terus rindukan Rizq.  Kesian fikirkan dia ibu dia takde.  Pastu fikir juga kesian budak ni kena bahagi kasih..huhu. Bila sampai rumah with baby, Rizq sedih sangat especially bila dia nak i dukung dia, tapi tak bolehla kan..baru hari ke 1.5 lepas berslain kot. Tapi hati ibu luluh juga, petang tu Ayah and nenek dia tak nampak, iols dukung je Rizq. Alhamdulillah, tak rabak..hehe. Day 2, Rizq dah boleh accept sikit-sikit and alhamdulillah sekarang ni dia sayang sangat-sangat adik dia. Bangun tido je terus cari Zaraa, kiss adik dia bersungguh-sungguh sampai angin je si Zaraa ni kerimasan.  Bila adik sia nangis je, dia yang sampai dulu. Sometimes, ada masa jales dia ni sampai, buat protest juga. Tapi kita kena pandai-pandailah divide kasih sayang tu seadilnya. Waa cakap cam memadukan bini pulak. Kita kenala pandai-pandai ajar dia tanggungjawab dia as abang long, belajar sacrifice, give and take, dan apa-apa jela yang sepatutnya. Yang penting, dia tahu yang dia sayang adik dia. Syukur..

Photo by zilaziman

Photo by zilaziman
Rizq ♥ Zaraa

5 comments:

Allene said...

comel je dorang....

♥ dak pink said...

Congrats Sifu.
Alhamdulillah dipermudahkan segala urusan.

Next, my turn pula Insya Allah
=)

zila ziman said...

tq dear..@dakpink, gud luck dear! semoga dipermudahkan semuanya ye :-)

~ US *_* ~ said...

gambar zara yg besa xkua2 plak.. so cute mereka berdua.

Raihana Humaira said...

comel...suka gambar depa..nampak swet sangat :)