Tuesday, August 18, 2009

Simplicity

I'm a simple girl who adore simple decors. Seriously. Less is perfect. Oftenly argue with my Mom, who prefers yang lebat2. Being the first child makes me stuck and torn between my preference and others'. Betul, kata mereka it's your wedding, girl! Do as you may. You don't get married everyday..Tapi cam tak best je. Hey, it's their first child's wedding. They don't get first child everyday...kan, kan, kan?

Sedang belajar untuk tolerate dan berkomunikasi secara baik..

Anyhow, was browsing through favor box and I found this:
If only I could, I would love just this simple box as doorgift. Tak yah le paper bag yang berisi macam2 tu. Just letak telur sebijik (or chocs, maybe) inside the box would be enough.

Boleh ke ni? Nanti all the makciks mengata pulak kedekutla apela sebab tak dapat paper bag. Adoiii la...I know, it's my wedding and sukati akula nak buat camne kan..but later makcik2 would say
'la..teruknye dapat ni je?'
'Kedekut nye parents dia..'
or, 'apela tunang dia bagi hantaran sket kot...'

I don't know bout you guys, but those are what I oftenly heard in weddings. Pathetic kan? Masyarakat kita ni tak lepas2 dari mengata ape je yang dibuat. Sadiss...patutnye doakanla yang baik2 untuk wedding orang instead of mengata. Anak awak lum lepas lagi makcik oiii...

Ter emo sket...

4 comments:

nreena said...

kite nyer wedding, ikut kite nk bg ape as door gift :) yg penting ikhlas..pedulikan ape org nk ckp, diorg ade mulut, mmg diorg ckp..hehe..lama2 benti la.. :)

-xoxo- said...

kan..kan..kan...

eizzatul fadhilah said...

nice box.
where can i get that?
email me please > eizzfs_85@yahoo.com
thanx dear 4 ur kindness ;)

Riena said...

x suka betul org mengata niee. kita bagi ikhlas x perlu lah nk kata2. tgk sok2 anak dia kawin apa akan jadi.

lagilah i pernh pi 2 3 wedding langsung x dpt apa. mmg la mulut tu akan keluar kata2 tp x de la kutuk. just fikir "ooww x pelah mybe dia rasa x penting kot"